Scève, je me trouvai comme le fils dAnchise
Scève, je me trouvai comme le fils d’Anchise
Entrant dans l’Élysée et sortant des enfers,
Quand après tant de monts de neige tous couverts
Je vis ce beau Lyon, Lyon que tant je prise.Son étroite longueur, que la Saône divise,
Nourrit mille artisans et peuples tous divers :
Et n’en déplaise à Londre, à Venise et Anvers,
Car Lyon n’est pas moindre en fait de marchandise.Je m’étonnai d’y avoir passer tant de courriers,
D’y voir tant de banquiers, d’imprimeurs, d’armuriers,
Plus dru que l’on ne voit les fleurs par les prairies.Mais je m’étonnai plus de la force des ponts
Dessus lesquels on passe, allant delà les monts,
Tant de belles maisons et tant de métairies.
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Joachim DU BELLAY
Joachim du Bellay est un poète français né vers 1522 à Liré en Anjou, et mort le 1er janvier 1560 à Paris. Sa rencontre avec Pierre de Ronsard fut à l’origine de la formation de la « Pléiade », groupe de poètes auquel Du Bellay donna son manifeste, « la Défense et illustration de la langue... [Lire la suite]
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- Seigneur, je ne saurais regarder d'un bon...
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- Sire, celui qui est a formé toute essence (5)
- Ô beaux cheveux d'argent mignonnement retors (5)
Food selection
A menu is a checklist of food products provided at a dining establishment
or various other food solution establishment. It is often split into different sections relying on the moment of day or
the food. Normally, a food selection will consist of at least 3 courses.
The structure of the menu relies on the type of cuisine, the time of day, as
well as the design of offering. A supper menu is usually organized
program by program. For example, the word "food selection"
can describe a food selection for Italian food or a menu for Chinese food.
When composing the summary of each dish on a menu, it is necessary to focus on the culinary tale behind
the product. A great rule of thumb is to maintain the descriptions short as well as to the factor,
however not to utilize way too many adjectives.
Components
There are various kinds of components utilized in cuisine.
These are selected based on their feature, dietary composition,
sensory residential properties, provenance, and seasonality.
Today, an ever-growing number of foods, active ingredients,
and seasonings are readily available for food preparation in the UK as well as around the globe.
They add flavour, colour, texture, and also certain purposes to dishes.
Some are made use of for health and wellness factors as well as
others have social or typical usages. They may
likewise be made use of in certain seasons or from certain nations.
Becoming Minimalist was initially created as an on-line record of our journey into
owning significantly less.